Wondexpertisecentrum regio Zutphen

Een wond kan gemakkelijk ontstaan. Bijvoorbeeld doordat u zich stoot of ergens aan openhaalt. Of door een ongelukje in de keuken bij het koken. Meestal geneest een wond met de juiste verzorging vrij snel, maar soms is dat niet het geval. Soms is een wond zo ernstig dat u speciale wondzorg nodig heeft. Bijvoorbeeld bij wonden als gevolg van een ongeval, of na een operatie. Of als gevolg van diabetes (voetwonden) of doorliggen. Een wond kan ook spontaan ontstaan als gevolg van een circulatiestoornis in de bloedvaten of door oedeem, een overmatige ophoping van vocht in de benen. Als de genezing van dergelijke wonden stagneert spreek je van een complexe wond.

Een complexe wond kan voor veel ongemak zorgen, zeker als u daarvoor regelmatig naar het ziekenhuis moet. Het Wondexpertisecentrum regio Zutphen is opgezet om de kwaliteit van de wondbehandeling te verbeteren. Binnen het Wondexpertisecentrum werken gespecialiseerde zorgprofessionals van Gelre Zutphen en Sensire nauw met elkaar samen. Ook stemmen we onze zorg goed af met andere zorgprofessionals, zoals uw huisarts.

Vaker thuis en snellere genezing door specialistische wondbehandeling

Het doel van de samenwerking is dat uw wond sneller geneest en u minder beperkt in uw dagelijks leven. Dat doen we onder meer door in een vroeg stadium mee te denken, of door gespecialiseerde zorg al bij u thuis te laten plaatsvinden.

Wij richten ons op de specialistische zorg voor patiƫnten met diabetische voetwonden (diabetisch ulcus), doorligwonden (decubitus) en beenwonden (ulcus cruris arterieel en ulcus cruris veneus). Als u vindt dat uw wond niet goed geneest, dan kunt u met uw (huis)arts overleggen over de mogelijkheid voor ondersteuning door het Wondexpertisecentrum regio Zutphen.

Staat u al onder behandeling van het Wondexpertisecentrum regio Zutphen, dan kunt u uw vragen stellen aan de wondverpleegkundige via info@wondzorgzutphen.nl.

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over wondbehandeling door het Wondexpertisecentrum regio Zutphen.